Pages

24 Nisan 2011 Pazar

Teoman Düetleri

Teoman'a olan düşkünlüğümü bilenler bilir. Özel hayatıyla ilgilenmiyor oluşumla doğru orantılı bir düşkünlük bu. Gelişimini adım adım takip etmemle de bir ilgisi olabilir. Bazen amfi tiyatroda bir yaz gecesiydi Teoman benim için, bazen çakırkeyifken inatla mırıldandığım bir şarkı, bazense noktası konmuş en güzel hikayem. Ama hep bir yerlerde benim için durdu Teoman, sabırla. Ona olan ilgim ne azaldı, ne arttı. Hep vardı, çizgisini hep korudu.

Teoman'ın bir diğer sevdiğim yanıysa, düetleri. Yine bilenler bilir, üşenmeden didik didik arar, bulur arşivlerim Teoman'ın albüm dışı kayıtlarını, ve tabi ki düetlerini. Düetleri çok sevdiğim gibi, Teoman düetlerini de ayrı severim. Birkaç zamandır yeniden yapmaya başladığım liste alışkanlığımla, karşınızda Teoman düetleri listem. Bildikleriniz, bilmedikleriniz, bilip de konduramadıklarınızla birlikte, favorilerim;



Bülent Ortaçgil - Eylül Akşamı: Her eylül ayında ulusal marşım haline gelen bu parça, Teoman'ın Bülent Ortaçgil ile olan konser kayıtlarından. Genelde şarkının başındaki sıcak Teoman açıklamalarıyla birlikte bulabilirsiniz.

Metro - Mevsim Sonbahar: Metro'nun albümünde bir-iki parçada daha destek veren Teoman'ın, favorim olan düetlerinden biri.

Nilüfer - Sensiz Olmaz: Nilüfer'in 12 Düet albümünü gördüğüm anda koşarak gidip dinlediğim parça. Şarkı seçimi Teoman'ınmış, yerinde bir seçim olduğunu düşünüyorum.

Atiye - Kal: Daha sonra dizi müziği olarak -Teoman'ın sesinden olmasa da- sıkça duysak da, ilk dinlediğimde güzel bulmuştum.

Hande Yener - Arsız: Teoman'ın tarzı dışında olsa da, gayet keyifli bir düet.

Göksel - Ferman - Taş Bebek: Bu da diğer keyifli düetlerden biri.

Şebnem Ferah - İki Yabancı: Elbette ki Teoman ve düet denince akla gelen isim Şebnem Ferah. Bir dönemin klasikleşmiş şarkısı olarak, düete en çok yakışan iki insan Teoman ve Şebnem Ferah.

Şebnem Ferah - En Güzel Hikayem: Uzun, upuzun bir şarkı. Ama en az diğer Şebnem Ferah düetleri kadar güzel, ve bambaşka bir tadı var.

Umay Umay - Siyah Bulutlar: Bu nispeten eski bir kayıt, bu yüzden de ilk dinlediğimde şok geçirmiştim, "Bu Teoman mı?" diye. Evet, Teoman.

Zakkum - Zehr-i Zakkum: 2006'da çıkan Zakkum'un albümünden bir şarkı, yine Teoman destekli.

Dolapdere Big Gang - A Drinking Song: Aynı zamanda bir cover olan A Drinking Song'un konser kayıtlarında Teoman da bulunmakta, bu da oldukça eğlenceli.

Pamela - Zamparanın Ölümü II: Pamela'nın Teoman'ın back vokalistliğini yaptığı dönemde, Gönülçelen albümünde olan bir parça. Zampara'nın Ölümü'nün devamı niteliğinde, fakat bu sefer bir düet olarak.

Sarah Nile Cameron - Aşk Kırıntıları: Genelde sesi Aslı ile karıştırılan Sarah Nile Cameron'la, belki de Renkli Rüyalar Oteli'nin en hüzünlü parçası.

Rashit - Yakın Ölüm Deneyimi: Rashit'in 2010'da çıkan albümünden bir parça. Bulmakta epey güçlük çektim, link için buradan; http://fizy.com/#s/1f9x8a

Candan Erçetin - Kim: Teoman'ın 2008'de çıkardığı, benim de dahil olduğum Teoman-coverları-sevmeyenler-topluluğu'nun dinlemekten haz etmediği albüm olan Söz Müzik Teoman'ın, belki de en başarılı cover'ı. Tabi ki Candan Erçetin farkıyla.

İrem Candar - Bana Öyle Bakma: Bu da Teoman'ın bize son albümü Aşk ve Gurur'daki sürprizi. Basit fakat çok güzel sözlere sahip, Teoman klasikleri arasına girebilecek bir parça.




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...