Pages

13 Aralık 2011 Salı

Artık Anonimlere Yer Yok; Çünkü...

Bugüne kadar bu blog vasıtasıyla kimseye çemkirmedim. Çok söylendiğim oldu, otobüste yanımda oturan teyzeye söylendim, muavine söylendim, gerekli gereksiz mola veren firmalara söylendim, hatta yeri geldi kendime söylendim ama, ziyaretçilerin hiçbirine tek bir kelime dahi etmedim. Okuyucu candır sonuçta, her ne kadar bazen yazdıklarımın okunmasını düşünmek bile beni yerin dibine soksa da, hepimiz biliyoruz ki herkes okunmak için yazar. Yoksa burada yazdıklarımın kendi kendine konuşmaktan bir farkı kalmaz. Gerçi kendi kendime konuşmak bile bazen beni rahatlatır, o ayrı ama madem buraya yazıyorum, ve madem sırf okunuyor diye çeki düzen veriyorum kendime ve yazdıklarıma, o zaman karşı taraftan da düzgün bir üslup beklerim. Şöyle ki...

İlk zamanlarda az yazı girdiğimden, ve bloga sınırlı sayıda ulaşan insan olduğundan yorum denetleme sistemine gerek görmemiştim. Üniversite zamanlarında loş yurt odamda sabaha karşı yazdığım çoğunlukla geyik içerikli yazılardı. Hal böyle olunca da yorumlar genelde arkadaşlarımdan geliyordu. Ne zaman ki yazılar arttı, ve ben içeriğe dikkat etmeye başladım, o zaman ziyaretçi sayım arttı. Yine de çılgınca yorum alan bloglardan biri olmadı burası, açıkçası çok fazla da dert etmedim. Fakat satır aralarında da söylediğim gibi, yorum beni her zaman mutlu eder. Tabi düzgün olduğu sürece.

Bu yüzden de, yorum denetleme özelliğini ekledim. Yani gelen yorumlar sitede destursuz yayınlanmadan önce, ben okuyup onaylıyorum. Her şeyin kontrolüm altında olmasını sevmemden de kaynaklanabilir bu, bilemiyorum. Ama ne zaman ki Adsız yorumcular gelmeye başladı, orada bir durup düşündüm. İsmini vermeden yorum yapmak istiyor olabilirsin, oturum açmadığın bir bilgisayar da olabilir. Ama eğer kendi isminle, veya kullanıcı hesabınla yapamayacağın bir yorumu anonim yapıyorsan, ben de ona izin vermem arkadaşım. Adsız yorumcuların imzasız mektuplardan, hatta formspring'de saçma sapan soru soranlardan hiçbir farkı yok benim için. Cesaretin varsa, ismini ver yorumunu yap. Kaldı ki ben seni bu bloga zorla sokmadım, yazdıklarımı okumaya itmedim, ve bildiğim kadarıyla Tebrikler! Green card kazandınız! diyen bir spam'den bu bloga yönlendirilmiyor kimse. Sonuç olarak, kim olduğunu görebildiğim takdirde, gel yüzüme söyle. Yoksa "İyi halt etmişsin ben de bişey sandım sonuna kadar okudum bikbikbik" yazıldığı sürece, kimseyi ciddiye alamam, üzgünüm.

Bu yüzden de, anonim kullanıcıların yorum yapma hakkını tamamen kaldırdım. Buraya yorum bırakanlar belli, blogger arkadaşlarımın yorumlarının da başımın üstünde yeri var. Ancak saçmalığa yerim yok, varsın yazılarımın altı boş kalsın.

Blogger camiasına saygıyla duyurulur :)

6 yorum:

  1. merhabalar:)
    kesinlikle enn doğal hakkınız yorumları denetlemek..
    bazen hepimiz can sıkan yorumlarla karşılaşabiliyoruz.
    :)
    takılmayın buna..
    silin ve dewam edin...
    çok hoş sayfan,ve yazıların..
    kalemine dile getirişlerine bayıldımm......
    seve seve izleyiciniz oldum hemen..
    bende sizi bekliyorum sayfama..
    kucak dolusu sevgilerimle..
    :))

    YanıtlaSil
  2. merhaba, çok teşekkür ederim yorum için :) demek istediğim de buydu, gerekirse az yorum olsun ama sizinki kadar güzel yorumlar olsun burada.

    "bir tutam kekik" benim en sevdiğim şeylerden biridir, ben de sizi izlemeye aldım, en yakın zamanda da ayrıntılı okuyacağım yazılarınızı :)

    YanıtlaSil
  3. En doğrusunu yapmışsın. İnsanlar adları belli olmayınca gereksiz bir cesarete kapılıp saçma sapan yorumlar yapabiliyorlar. Bana hiç gelmiyor o ayrı. :) Ama sen ve senin gibi yorumlarını değerli bulduğum bir sürü blog arkadaşım varken çok da önemsemiyorum.

    YanıtlaSil
  4. Evet kesinlikle öyle :) Bana da gelen çok rahatsız edici yorumlar yoktu allahtan ama bir iki isimsiz yorum peşpeşe gelince buna bi çözüm bulmam gerektiğini düşündüm. Böylesi gerçekten çok daha iyi :)

    YanıtlaSil
  5. Adın yoksa yorumun da yoktur! Ben de adsız yazanlara cevap yazmıyorum. (Benim senin kadar okuyanım yok, dolayısı ile o kadar yorum da yok). Bana yorum yazdığın, imzanı da attığın için teşekkürler:)

    YanıtlaSil
  6. Ben bir Güney Afrika meraklısı olarak yazılarınızı o kadar keyifle okudum ki anlatamam. İnsanlar okuyucunuz olmamakla kendileri kaybediyorlar :)

    YanıtlaSil

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...