Pages

5 Haziran 2012 Salı

5.Gün: Gitmek İstediğim Beş Yer

Bugün görmek istediğim beş yeri anlatacağım. Aklıma gelen ilk 5 yeri söylüyorum çünkü görmek istediğim o kadar çok yer var ki, mecburen azaltmak zorunda kaldım.

Berlin



Söz konusu görmek istediğim yerler olunca, aklıma gelen ilk şehir istisnasız Berlin oluyor. Lisede Almanca okuyuşumun, ve hiç gerçekleşmeyen Almanya gezilerinin de etkisi olabilir bunda. Beni çeken başkentlerin ilk sırasında Berlin geliyor.

Cape Town

Görmeyi istediğim bir diğer şehir, dünyanın öbür ucunda. Güney Afrika Cumhuriyeti'nin en uç noktası, Cape Town. Fotoğrafta Masa Dağı'nı görüyorsunuz. Nedendir bilmem, çok uzun zamandır bu şehir çekiyor beni. Neden olmasın, belki bir gün :)

Yunan Adaları

Fazla uzaklara gitmeye gerek yok aslında, suyun öteki tarafına geçsek yeter, Yunan adaları bizi bekler :) On iki adadan yalnızca Midilli'yi görebildim, o yüzden mümkün olan en kısa sürede bütün adaları görmek istiyorum. Fotoğraf Santorini'den bir görüntü.

Antakya

Biraz da ülke sınırları içinde kalalım, değil mi? Antakya, kendine has kültürüyle, tarihi zenginliğiyle, ve tabi ki mutfağıyla, görmek istediğim yerlerden biri. 

Datça

Güney Ege'nin nispeten sakin kasabası Datça, uzun zamandır aklımda olan yerlerden biri. Daha çok Kuzey Ege dolaylarında olduğumdan, yazın sıcakta güneye inmek zor geldiğinden Datça'ya gitmeye bir türlü fırsat olmadı. Datça manzarası koymadım ama, gitmişken Can Baba'nın mezarını ziyaret etmeden olmaz :)

En kısa zamanda listeyi temizleyip yenileri eklemek dileğiyle, hoşçakalın! =)

3 yorum:

  1. Diğerlerini görmedim ama Datça'ya bayılacağından eminim:)

    YanıtlaSil
  2. ben de öyle düşünüyorum =) umarım en kısa zamanda fırsat bulurum

    YanıtlaSil
  3. Ahh Datca ahh diyorum. Eskiden bu zamanlarda datcaya gitmis hatta belki de donuyor olurdum.

    YanıtlaSil

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...